Over mr. Bonaparte

Mr. Bonaparte is sinds 2014/2015 werkzaam op het rechtsgebied financieel recht. Voordat mr. Bonaparte als advocaat financieel recht actief was, heeft hij binnen verschillende advocatenkantoren kennis en ervaring opgedaan op het gebied van financieel recht. Hij heeft in 2017 de master financieel recht (Nederlands recht) aan de Radboud Universiteit afgerond, waar hij een masterthesis heeft geschreven over het onderwerp 'Zorgplicht bij de verkoop van renteswaps'. Zijn bachelorthesis eerder schreef hij over de zorgplicht ter voorkoming van overkreditering door banken. Dagelijks staat hij particulieren en ondernemers bij die problemen hebben met banken, verzekeraars, adviseurs en (assurantie)tussenpersonen.

'Mr. Bonaparte behartigt de belangen van particulieren en ondernemers'

 

De huizenmarkt- en kredietcrisis van 2007 heeft een aanzienlijke impact gehad op de financiële markten en de maatschappij. Na die crisis is pas gebleken dat banken en verzekeraars in de periode 1999-2007 in strijd met wet- en regelgeving (schadelijke) financiële producten op de financiële markten hebben verkocht en verhandeld. Particulieren en ondernemers zijn hierdoor uiteindelijk in de financiële problemen terecht gekomen met alle gevolgen van dien. Bijvoorbeeld ondernemingen gingen failliet en veel huishoudens kampten met een onderwaterhypotheek, wat uiteindelijk kan leiden tot potentiële restschulden. 

 

Mr. Bonaparte is een gedreven advocaat die opkomt voor de belangen van particulieren en ondernemers die problemen hebben met banken, verzekeraars en adviseurs. Hij vindt het onterecht dat particulieren en ondernemers gevolgen moeten dragen van een niet, althans onvoldoende goed, werkende financiële dienstverlening. Neem ABN AMRO als voorbeeld, die genationaliseerd is en gered is met het belastinggeld van de Nederlanders. Ook in overkrediteringszaken wordt de schade te weinig gedragen door banken zelf. De AFM legt weliswaar om de zoveel tijd een boete op, maar de huishoudens worden vaak niet of te weinig gecompenseerd. Dit moet ander. Mr. Bonaparte heeft de overtuiging dat de gevolgen van een slechte financiële dienstverlening simpelweg gedragen zou moeten worden door de 'schadeveroorzakers' en dat zijn banken, verzekeraars en adviseurs. Deze financiële dienstverleners hebben ten koste van hun klanten wet- en regelgeving aan hun laarzen gelapt.

 

Het uitgangspunt volgens de wet is dat iedereen in beginsel zijn eigen schade draagt, tenzij een ander voor die schade aansprakelijk kan worden gesteld. De advocaat financieel recht staat particulieren en ondernemers bij in situaties waarin de schade op banken, verzekeraars en adviseurs moet worden verhaald. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn als banken hun zorgplicht hebben geschonden. Om te bepalen in welke situatie wij u kunnen helpen klik hier. U kunt ook contact opnemen met mr. Bonaparte.

Vragen?

 

Heeft u als particulier of ondernemer een probleem met uw bank, verzekeraar, adviseur of (assurantie)tussenpersoon en bent u op zoek naar een advocaat op het gebied van financieel recht? Neem dan contact op met de advocaat financieel recht: de heer mr. P.A. (Pietro) Bonaparte. Bel of stuur een WhatsApp naar het volgende telefoonnummer 06 15 43 85 06 of e-mail naar p.bonaparte@keizersadvocaten.nl.

 

© 2021 - Alle rechten voorbehouden aan de heer mr. P.A. (Pietro) Bonaparte

 

 

Pietro Bonaparte

Uw advocaat financieel recht

Gedreven, zowel sterk in details als op hoofdlijnen en daarbij steeds doelgericht.

Neem contact met mij op!

 

Keizers Advocaten

mr. P.A. (Pietro) Bonaparte (advocaat)

Tel.nr.: 06 15 43 85 06

Email: p.bonaparte@keizersadvocaten.nl

 

^ Naar boven