Restschuld verhalen op de bank

 

Onder bepaalde omstandigheden is het mogelijk om de restschuld hypotheek op de bank te verhalen. Bijvoorbeeld omdat de bank bij het verstrekken van de hypothecaire financiering in strijd heeft gehandeld met de op haar rustende zorgplicht. Mogelijk heeft u een te hoge hypothecaire financiering verstrekt gekregen, die u gelet op uw inkomen kon dragen. In dat geval kunt u de restschuld van hypotheek mogelijk verhalen op de bank. De advocaat financieel recht legt in onderhavige artikel uit wanneer u de reschuld van uw hypotheek op de bank kan verhalen.

Restschuld hypotheek

 

De reschuld hypotheek ontstaat vaak wanneer u de hypotheeklasten verbonden aan de hypotheek niet meer kunt betalen en de bank uw woning verkoopt, vér onder het bedrag dat u aan hypotheekschuld aan de bank moet terugbetalen. Soms kunt u de reschuld hypotheek op de bank verhalen wanneer blijkt dat de bank ook fouten heeft gemaakt bij het verstrekken van de hypotheek of gedurende de executieveiling. De restschuld van uw hypotheek kunt u dan mogelijk schade verhalen op de bank. Daarvoor moet u dan de bank aansprakelijk stellen.

Vragen?

 

Wilt u de mogelijkheden inventariseren om de reschuld van de hypotheek op de bank te verhalen, dan kunt u contact opnemen met de advocaat financieel recht: de heer mr. P.A. (Pietro) Bonaparte. Bel of stuur een WhatsApp naar het volgende telefoonnummer 06 15 43 85 06 of e-mail naar p.bonaparte@keizersadvocaten.nl.

 

© 2021 - Alle rechten voorbehouden aan de heer mr. P.A. (Pietro) Bonaparte

^ Naar boven