Geld lenen met BKR registratie

Wie denkt geld te kunnen lenen met BKR registratie komt van een koude kermis thuis. Banken zijn niet bereid om geld te lenen als u een negatieve BKR registratie heeft. Dit is ook zo wanneer u een relatief gezien een klein bedrag van € 2500 of € 3500 wil lenen. U zal eerst een oplossing moeten vinden voor de BKR registratie. De advocaat financieel recht legt in dit artikel uit of het mogelijk is om geld te lenen met een BKR registratie en wat de geldende regels daarvoor zijn. 

BKR toetsing

Banken zijn op basis van artikel 4:32 lid 1 Wet op het Financieel Toezicht verplicht om kredietwaardigheid te beoordelen en een BKR toetsing te doen wanneer iemand geld wil lenen. Vaak denken consumenten dat zij € 2500 of € 3500 kunnen lenen zonder BKR toetsing, maar dat is niet juist. Op een aantal uitzonderinge na zijn er bijna geen banken bereid gevonden te krijgen om consumenten snel geld te lenen met een BKR registratie. Wilt u snel geld lenen, dan moet u de BKR registratie eerst oplossen. U dit te doen door de termijn van 5 jaar af te wachten of u kunt bezwaar maken tegen de BKR registratie. 

Bezwaar maken tegen BKR registratie 

De advocaat financieel recht kan u helpen bij het ongedaan krijgen van de BKR registratie zodat u weer snel geld kan lenen. Er zal dan bezwaarbrief moeten worden opgesteld en verstuurd naar de bank die de betreffende BKR registratie heeft opgelegd. Wanneer u een afwijzingsbrief ontvangt, dan kunt u uw zaak voorleggen aan de rechter, het Kifid of de geschillencommissie BKR. Pas wanneer de BKR registratie ongedaan is gemaakt, kunt u weer snel geld (bijvoorbeeld: € 3500 of 5000) lenen zonder dat benadeeld wordt door een BKR toetsing van de bank.

Vragen?

Heeft u vragen over de volgende onderwerpen:

- Geld lenen met BKR registratie;

- Geld lenen met BKR registratie;

- 5000 lenen met BKR;

- 3500 lenen zonder BKR toetsing;

- snel geld lenen met BKR,

 of heeft u een andere vraag over financieel recht, dan kunt u contact opnemen met de advocaat financieel recht: de heer mr. P.A. (Pietro) Bonaparte, bel hem of stuur hem een berichtje via WhatsApp op zijn telefoonnummer 06 21 88 87 94 of stuur een e-mail naar pietrobonaparte@siebenadvocaten.nl.

 

 

 

^ Naar boven