Lastige BKR telefoon ongedaan krijgen

 

Een telefoonabonnement bestaat vaak uit het verlenen van diensten (bellen, sms en internet) en het verstrekken van een toestel met het bijhorende toestelkrediet. Wanneer het toestelkrediet hoger is dan € 250,00, dan dient dit toestelkrediet bij het BKR worden aangemeld. In de praktijk komt het vaak voor dat consumenten niet tijdig of niet de betaaltermijnen voldoen. Hierdoor lopen zij het risico een lastige BKR telefoon te krijgen.

 

Normaliter is de duur van een telefoonabonnement 2 jaar en wordt daarna de BKR van de telefoon na de einddatum van het contract uit het BKR verwijderd. Maar als een negatieve BKR registratie wordt opgelegd, dan kan de einddatum van de BKR van de telefoon worden 'verlengd' met nog eens 5 jaar. De consument wordt dan erg benadeeld. De advocaat financieel recht legt in onderhavige artikel uit wat de consument dan kan ondernemen.

 

De kosten voor de telefoon die als het ware wordt 'voorgeschoten' door de verkoper en die u in termijnen dient terug te betalen, worden eigenlijk gezien als een soort lening oftewel toestelkrediet. Afhankelijk van de hoogte van het toestelkrediet, wordt de telefoon ook opgenomen in het BKR. Juridisch kwalificeren dergelijke telefoon overeenkomsten als koop op afbetaling. Dit betekent in beginsel dat degene die een telefoon koopt pas eigenaar wordt zodra de telefoon helemaal is afbetaald. Als u niet uw betalingstermijnen nakomt dan loopt u niet alleen het risico dat u er negatieve BKR coderingen worden geplaatst, maar ook loopt u het risico dat u de telefoon moet inleveren. 

 

De BKR voor uw telefoon belemmert u niet alleen bij het aanschaffen een nieuwe telefoon, maar ook bij afsluiten van andere leningen of hypotheken. Daarom is het raadzaam om een BKR van uw telefoon ongedaan te maken. De advocaat financieel recht kan u helpen bij het ongedaan krijgen van een lastige BKR van uw telefoon. 

Vragen?

Heeft u vragen over het ongedaan krijgen van een BKR van uw telefoon of heeft u een andere vraag over financieel recht, dan kunt u contact opnemen met de advocaat financieel recht: de heer mr. P.A. (Pietro) Bonaparte. Bel of stuur een WhatsApp naar het volgende telefoonnummer 06 15 43 85 06 of e-mail naar p.bonaparte@keizersadvocaten.nl.

 

© 2024 - Alle rechten voorbehouden aan de heer mr. P.A. (Pietro) Bonaparte

^ Naar boven