Wanneer mag de bank mijn huis verkopen?

Regelmatig wordt de vraag gesteld: 'wanneer mag de bank mijn huis verkopen?'

 

Het antwoord is:

De bank mag in beginsel uw huis verkopen wanneer u in verzuim bent met het voldoen van uw hypotheektermijnen. De bank moet zich dan wel houden aan een aantal wettelijke regels. Zo mag de bank in beginsel pas uw huis verkopen nadat u een termijn is gegeven en u de mogelijkheid wordt geboden om de achterstand in hypotheektermijnen in te lopen. Een andere belangrijke voorwaarde is dat uw daadwerkelijk in verzuim moet zijn met betalen van de hypotheektermijnen. Als blijkt dat de bank zijn administratie niet goed op orde heeft en u kan aantonen dat u de hypotheektermijnen wel tijdig heeft voldaan, dan mag de bank uw huis niet verkopen. Ook mag de bank uw huis niet verkopen wanneer u de achterstand volledig heeft ingelopen. De bank moet dan meteen stoppen met het verkoopproces.

 

Wanneer de bank deze regels niet in acht neemt, dan mag de bank uw huis in beginsel niet verkopen. Doet de bank dat dan toch, dan maakt de bank misbruik van zijn bevoegdheid. U kunt dan een kort geding starten om het verkoopproces van uw huis te beëindigen. 

Vragen?

Heeft u ook dezelfde vraag: 'wanneer mag een bank mijn huis verkopen?' of heeft u een andere vraag over financieel recht, dan kunt u contact opnemen met de advocaat financieel recht: de heer mr. P.A. (Pietro) Bonaparte, bel hem of stuur hem een berichtje via WhatsApp op zijn telefoonnummer 06 21 88 87 94 of stuur een e-mail naar pietrobonaparte@siebenadvocaten.nl.

^ Naar boven