Kwijtschelden restschuld hypotheek in Coronatijd? l mr. Bonaparte

De advocaat financieel recht kan u helpen bij het kwijtschelden van de restschuld van een voormalige hypotheek. Het kwijtschelden van de restschuld is in beginsel mogelijk wanneer de bank in strijd heeft gehandeld met wet- en regelgeving. Om de restschuld te kunnen kwijtschelden moet eerst het dossier worden bestudeerd. Er moet dan worden gekeken of de bank een verwijt valt te maken (bijvoorbeeld: is er destijds meer hypotheek verstrekt dan u eigenlijk kon dragen?). Wanneer dat het geval is dan heeft u mogelijk een claim op de bank. De claim op de bank kunt vervolgens gebruiken om de restschuld omlaag te brengen, af te kopen of zelfs te laten kwijtschelden. 

Kwijtschelding hypotheek bij corona?

Op zichzelf is de coronacrisis geen argument om een hypotheek of restschuld kwijt te schelden. Consumenten zijn gehouden om hun hypoteekverplichtingen te blijven voldoen. Wanneer u stopt met betalen van de hypotheekverplichtingen, dan loopt u mogelijk het risico dat de bank uw huis zal verkopen. Dat gebeurt meestal bij achterstanden die langer duren dan 2 maanden vanaf moment dat de executie is aangezegd. Als u in betalingsproblemen terecht bent gekomen ten tijde van de corona, dan is het wellicht een aanwijzing dat de hypotheek niet deugt. Wellicht is het dan verstandig om onderzoek te doen naar uw hypotheekdossier. 

Vragen?

Heeft u een vraag met betrekking tot het kwijtschelden van een restschuld ten tijde van de corona of heeft u een andere vraag over financieel recht, dan kunt u contact opnemen met de advocaat financieel recht: de heer mr. P.A. (Pietro) Bonaparte. Bel of stuur een WhatsApp naar het volgende telefoonnummer 06 15 43 85 06 of e-mail naar p.bonaparte@keizersadvocaten.nl.

 

© 2021 - Alle rechten voorbehouden aan de heer mr. P.A. (Pietro) Bonaparte

 

^ Naar boven