EVR registratie verwijderen

Financiële instellingen mogen onder bepaalde voorwaarden persoonsgegevens registeren en onderling delen. Dat gebeurt in de EVR. EVR staat voor Extern Verwijzingsregister en maakt deel uit van de CIS databank. De EVR betreft een incidentenwaarschuwingssysteem waar CIS verbonden financiële instellingen toegang en inzage kunnen verkrijgen.

Ten onrechte EVR registratie

Een EVR registratie wordt opgelegd omdat financiële instellingen een persoon verdenken van (verzekerings-)fraude te hebben gepleegd. Deze personen worden dan geregistreerd zodat financiële instellingen nieuwe aanvragen kunnen onderzoeken en eventueel weigeren. Een EVR registratie is soms wel en soms niet terecht. Een EVR registratie bemoeilijkt doorgaans verzekerden bij het vinden van een nieuwe verzekering.

EVR registratie verwijderen

U kunt altijd proberen om een CIS registratie te verwijderen. Dat kunt u eerst doen door formulier in te vullen waarbij u de verzekeraar verzoekt om de gegevens te corrigeren. De praktijk wijst echter uit dat een correctieverzoek vaak wordt afgewezen. Het is advies om meteen een goede brief te schrijven waarin u de verzekeraar verzoekt om de EVR registratie te verwijderen. Mocht dat niet werken, dan kunt u altijd nog naar het Kifid of de rechter stappen. Indien u echter geen actie onderneemt, dan blijft een EVR registratie ruim 8 jaar lang geregistreerd staan.

Vragen?

Heeft u een vraag met betrekking tot een EVR registratie of heeft u een andere vraag over financieel recht, dan kunt u te allen tijde vrijblijvend contact opnemen met advocaat verzekeringsrecht, via 040-4009106 of mail naar: bonaparte@smartadvocaten.nl.

 

 

^ Naar boven