Verzekeraar keert niet uit na brand

Wij kunnen ons voorstellen dat u zich machteloos voelt als uw huis afgebrand raakt en u geen andere plaats heeft om te verblijven. U probeert, ondanks terneergeslagen, positief te blijven omdat u weet dat u het brandrisico heeft afgedekt door middel van die afgesloten brandverzekering bij uw verzekeraar. U neemt contact op met uw verzekeraar, maar de verzekeraar keert niet uit na brand. De verzekeraar weigert dekking onder de brandverzekering omdat zij u verdenkt van verzekeringsfraude.

Weigering dekking brandschade

De brandverzekering is juist bedoeld om mensen tegemoet te komen als hun huis afgebrand raakt. De verzekeraar is op basis van de polis gehouden om na brand van het huis de schade uit te keren. Keert de verzekeraar niet uit na brand? Dan kunt u de verzekeraar aanspreken om alsnog tot schade-uitkering over te gaan. Met de schade-uitkering kunt u dan uw huis herbouwen.

Verzekeringsuitkering wordt steeds vaker afgewezen

De advocaat verzekeringsrecht komt in de praktijk steeds vaker tegen dat de verzekeraar ten onrechte niet uitkeert na brand of de verzekeringsdekking steeds vaker afwijst. Dit heeft verschillende oorzaken. De verzekeraar keert niet uit omdat zij de verzekerde verdenkt van verzekeringsfraude te hebben gepleegd. Dat is vaak niet terecht. Wanneer de verzekeraar niet tot uitkering overgaat of de verzekeraar keert helemaal niet uit na brand, dan is het starten van een gerechtelijke procedure vaak de enige mogelijkheid om schade-uitkering te ontvangen. Uiteraard doen wij ons best om een gerechtelijke procedure te voorkomen door te proberen een minnelijke regeling te treffen. Vaak bent u dan afhankelijk van de houding van de verzekeraar.

Vragen?

Keert de verzerkaar niet uit na brand van uw huis of wordt verzekeringsdekking afgewezen, dan kunt u contact opnemen met de advocaat financieel recht: de heer mr. P.A. (Pietro) Bonaparte. Bel of stuur een WhatsApp naar het volgende telefoonnummer 0615438506 of e-mail naar p.bonaparte@keizersadvocaten.nl.

 

© 2024 - Alle rechten voorbehouden aan de heer mr. P.A. (Pietro) Bonaparte

Contacteer mr. Bonaparte

06 15 43 85 06

Mail contact

 

^ Naar boven