Rentepercentages van Santander voor persoonlijke leningen zijn te hoog

 

Santander Consumer Finance Benelux B.V. (Santander) heeft in het verleden bij het verstrekken van een persoonlijke lening mogelijk te hoge rentepercentages gerekend en mogelijk meer rente bij haar klanten in rekening gebracht dan eigenlijk toegestaan was. Wanneer mocht blijken dat Santander inderdaad mogelijk te hoge rentepercentages in rekening heeft gebracht, dan kunnen de klanten in beginsel aanspraak maken op schadevergoeding voor de rente op hun persoonlijke leningen. Een uitspraak van het Kifid bevestigt dit. 

Uitspraak van het Kifid in het nadeel van Santander

 

Op 29 juli 2020 heeft de geschillencommissie van het Kifid Santander veroordeeld om schadevergoeding (in vorm van rente) te betalen aan haar klanten vanwege te hoge doorberekende rentepercentages gedurende de looptijd van de persoonlijke lening (Kifid nr 2020, 622). Het Kifid oordeelde in deze uitspraak als volgt:

 

"Consument mag verwachten dat de rente op het doorlopend krediet gedurende de looptijd in de pas blijft met de relevante marktrente. Dit oordeel is in lijn met de uitspraken van de Commissie van Beroep van 21 januari 2019 en 5 februari 2020 (2019-004, 2019-005 en 2019-005B) en het daaraan ten grondslag liggende rapport van deskundigen (2019-005C). De bank moet de verschuldigde rente voor deze consument opnieuw berekenen en te veel betaalde rente terugbetalen". 

Santander moet schadevergoeding betalen

 

De conclusie is dus dat Santander mogelijk met te hoge rentepercentages heeft gewerkt en nu gehouden is om haar klanten met een persoonlijke lening schadeloos te stellen door de rente terug te betalen. Santander moet met terugwerkende de door haar klanten betaalde rente vergoeden, zodat deze in lijn is met de norm zoals bepaald door de commissie van beroep van het Kifid. Het advies is om uw dossier te laten beoordelen om te kijken of Santander mogelijk te hoge rentepercentages in rekening heeft gebracht. 

Vragen?

Heeft u het vermoeden dat Santander mogelijk te hoge rentepercentages heeft doorberekend en dat u meer rente heeft betaald dan eigenlijk toegestaan was, dan kunt u contact opnemen met de advocaat financieel recht: de heer mr. P.A. (Pietro) Bonaparte. Bel of stuur een WhatsApp naar het volgende telefoonnummer 0615438506 of e-mail naar p.bonaparte@keizersadvocaten.nl.

 

© 2024 - Alle rechten voorbehouden aan de heer mr. P.A. (Pietro) Bonaparte

Contacteer mr. Bonaparte

06 15 43 85 06

Mail contact

 

^ Naar boven